Økologisk produktion af kalkun, and og gås

Økologisk produktion af kalkun, and og gås - SEGES Projektsitet

Formålet med projektet er at give landmænd et solidt vidensgrundlag for at producere økologisk kalkun, and og gås – dyr der leverer magert, sundt og smagfuldt kød - og opfylder mange forbrugerønsker. Projektet vil generere ny og praktisk viden om, hvordan man kommer i gang med at producere økologiske kalkuner, ænder og gæs. Økologisk slagtefjerkræ udgør et stærkt vækstpotentiale for økologisk jordbrug.

Projektet indeholder tre indsatsområder:

1: Vidensindsamling om økologisk slagtefjerkræ via studieture til England og Polen

2: Vejledning om opdræt og fodring af økokalkuner 

3: Nøgle til økologisk ande- og gåseproduktion

Projektet udføres i samarbejde med to eksisterende og nye producenter. Projektets resultater formidles via elektroniske driftsvejledninger og videoklip.

Artikel bragt i Erhvervsfjerkræ nr. 2 i 2018
Artikel, der var i fagbladet ØKOLOGI – inspiration til jordbruget nr. 3 i 2018
Management Guide

© 2021 - SEGES Projektsitet